Akupunktur

Akupunktur er et botemiddel med regulurende påvirkning som brukes ved symptomer på smerte, samt psykovegetative og hormonelle lidelser. Innen gynekologien kan det brukes til å lindre premenstruelle og menopausale symptomer, syklusforstyrrelser og tilfeller av redusert reproduksjonsevne.
Akupunktur har også positiv effekt i forhold til mannlig ufruktbarhet. Forskning har avdekket økning i spermkonsentrasjon og motilitet umiddelbart etter en akupunkturøkt. Etter 10 økter over 14 dager, kan denne effekten vare i opptil fem uker.
Akupunktur kan også hjelpe mot morgenkvalme under svangerskapet. Dessuten brukes den som en del av forberedelse til barsel og også i løpet av den såk. postpartum-perioden, hvis det er problemer med amming.

Hvordan brukes akupunktur for å behandle ufruktbarhet?

Behandling med akupunktur er en meget enkel prosess - fra stillingen pasienten inntar under økten til nålenes lengde. Nålens inntrengningsdybde, vinkel og hastighet kan alle variere. Måten nålen stikkes inn på, velges først etter vurdering av pasientens alder og kroppsbygning, så vel som etter å ha fastslått de relevante punktene.

Kvinner kvier seg ofte mot akupunktur bare pga. frykt for prosessen. Likevel er ikke denne prosessen så nifs som den kan virke. Det er en kjensgjerning at moderne nåler er i stand til å trenge gjennom hudens lag så godt som smertefritt. For det første er de svært tynne og fleksible. De kan være så små som 0.2-0.3 mm i diameter, mens deres lengde varierer mellom 1.5-2.5 mm og 12-16 cm. Noe annet som er viktig er at nålene er laget av legeringer av gull, sølv og andre metaller av høy kvalitet.

I tillegg til akupunktur, kan punktene også stimuleres ved hjelp av etsing og såk. moxibustion. Moxibustion utføres ved hjelp av spesielle sigarformede stokker av burot (moxa) eller kjegler fylt med burot og prosedyren har ulike effekter på de punktene som akupunkturen stimulerer.

Hvor ofte planlegges det økter med akupunktur?

En typisk hyppighet er 1 til 2 ganger per uke. I unntakstilfeller kan daglige økter planlegges. Under embryoens overføringsprosess gjennomføres det en akupunkturøkt kort tid før overføringen og umiddelbart etter denne.

Hvor lenge varer en økt med akupunktur?

Så snart de er satt, forblir nålene på plass i omtrent 20-30 minutter. Den påfølgende avslappende og beroligende effektens styrke er individuell.

Hvor mange økter trengs?

Det avhenger av den enkeltes respons fra kroppen. En typisk serie av økter består av opptil 10-14 besøk. Kroniske sykdommer krever ofte flere omganger med behandling.

 
Ask your questionclose
* - Felt som må fylles ut
Call