Ultralyd av testikler / bitestikler

Dette er en del av undersøkelsen av abdominale organer, som omfatter undersøkelse av nyrer, blære og prostata. Denne metoden blir benyttet for å få fastslått eventuelle endringer i disse organenes konstruksjon og størrelse, samt nærvær eller fravær av evt. steiner, svulster, samt deformasjon og stagnasjon.

Transrektal undersøkelse av prostata

USD-testen gjennomføres for å fastsette testiklenes størrelse og struktur, vedheng til testiklene og den første delen av uttømmelsesrøret. Denne testen brukes til diagnostikk av oligoasthenoteratozoospermi (OAT) og azoospermi.

NB! Denne testen er helt avgjørende for å utelukke kreft i tilfelle uvanlig, og da særlig smertefull, hevelse, klumper, knuter eller formasjoner i pungen.

Ultralydundersøkelse av urinorganen

Denne undersøkelsen gjennomføres for å fastsette størrelsen på prostata og struktur, og brukes i tillegg til kompleks OAT-diagnostikk av endestykket av uttømmelsesrøret, azoospermi og ejakulasjonsforstyrrelser. Ved mistanke om prostatakreft og i enkelte andre tilfeller kan prøven bli fulgt opp med en punktering av det nødvendige området eller organet for å få tatt en vev-eller væskeprøve.

 
Ask your questionclose
* - Felt som må fylles ut
Call