Hvordan reservene i eggstokkene reduseres med alderen

Aldring er den største fienden for kvinners reproduktive liv, som starter med den første menstruasjonen og varer fram til overgangsalderen. I dag legger kvinner større innsats ned i det å bygge seg en karriere, og ikke familie, og derfor blir de gift senere enn våre forfedre. Vi kan utsette det å få barn, men det er ikke mulig å stoppe vår biologiske klokke og aktivere den når vi føler oss klare.

Til forskjell fra menn, taper kvinnenes fruktbarhet seg raskere, og det på grunn av eggstokkene, som eldes raskere enn livmoren, hypofysen, bukspyttkjertelen eller annet vev i kvinnekroppen. Aldringsprosessen påvirker både antallet egg og kvaliteten på eggene i eggstokkene. De reduseres og når et punkt der det ikke lenger kan produseres mer levedyktig avkom.

Det er kvinner som fortsatt produserer nok hormoner for å få menstruasjon, men det å ha regelmessige menstruasjoner viser deg ikke hvordan situasjonen er for dine eggreserver i eggstokkene , for de kan fortsatt være lave.

Naturlig reduksjon I eggstokksreservene

Under 35 års alder

IUI-/IVF-/ICSI-behandlinger er best egnet for unge og friske kvinner som fortsatt er i sin beste reproduktive alder, men som pga. enkelte problemer ikke kan bli gravide av seg selv. Slike kvinner trenger å rådføre seg med en spesialist på området reproduksjon, gjennomføre alle nødvendige undersøkelser og ta tester. Basert på resultatene av testene og undersøkelsene, vil vår fruktbarhetsspesialist kunne lage en individuell behandlingsplan som han deretter koordinerer med pasienten og tar hensyn til hennes personlige ønsker og muligheter. Mer detaljert informasjon finnes i avsnittet Fertilitetsdiagnostikk og behandling - Kunstig befruktning 

Mellom 36 og 45 års alder

IVF-/ICSI- +PGS-testing for embryoer anbefales for kvinner som er i ferd med å forlate kvinners reproduktive alder. Aldringsprosessen påvirker både antallet egg i eggstokkene og deres kvalitet. Genetisk testing (PGS) hjelper oss med å velge ut bare friske embryoer for implantasjon og unngå mislykket implantering, genetiske forstyrrelser i embryoer og spontanaborter. Her snakker vi ikke om kvantitet, men kvalitet. Lære mer.
Tabellen nedenfor viser hvordan antall normale embryoer hos pasienter avtar med alderen.
(Data presenteres av Reprogenetics, basert på en studie av 10.852 sykluser og 58.798 blastocysts.)

Mellom 46 og 50 års alder

Eggdonasjon/Tandembehandling/Eggdonasjonsbehandling med PGS-testing
Når kroppen begynner å bli lat i forhold til å produsere egg og kvaliteten på eggene når sitt laveste punkt, kan kvinnen ikke bringe fram sitt eget avkom lenger. Av den grunn har evolusjonen innen medisin oppdaget givere som en mulighet til å lure vår biologiske klokke. Kvinnen er fortsatt - med litt hjelp fra vår side - i stand til å føde barn og gi opphav til et nytt menneske.

Det er ikke noen enkel beslutning å ta, men en kvinne som bestemmer seg for denne løsningen, glemmer alltid alle bekymringer og den frykten hun kjenner i øyeblikket når hun får høre de første hjerteslagene og enda mer når små føtter eller en liten hånd begynner å berøre dem fra innsiden og etterlater merker på magen.

Hvis kvinnen har et sterkt ønske om å bruke sine egne celler til befruktning og hennes reproduktive helse tillater dette, er det en mulighet til å prøve en ny tilnærming, kalt tandembehandling - en kombinasjon av egne egg + donoregg i donorsyklusen. Korrelasjonen mellom egne egg og donoregg i en slik behandling varierer, avhengig av kvinnens reproduktive helse i denne perioden av hennes liv.
 

Vår klinikk har muligheten til å velge ut en individuell donor blant 110 kvinner som er testet og godkjent av våre klinikkspesialister (fagperson på området reproduksjon, genetiker, psykiater/narkolog). Mer om våre givere du kan lese i eggdonasjonsprogrammet  

Dersom graviditet av ukjente grunner ikke inntreffer, selv i løpet av donorsyklusen, anbefales eggdonasjonsbehandling med PGS-testing (genetisk screening av embryoer før implantasjon for å velge ut for overføring bare genetisk friske embryoer som ikke er bærere av mutasjoner).

 
Ask your questionclose
* - Felt som må fylles ut
Call