Overføringsprosedyre for embryo for in vitro-fertilisering (prøverørsbefruktning) – IVF

Embryo-overføring er overføring av embryo til livmorhulen. Denne prosedyren medfører ingen ulemper for pasienten; det er smertefritt og krever ingen anestesi (bedøvelse). Hele prosedyren tar vanligvis et par minutter og ligner på en alminnelig gynekologisk undersøkelse. Etter overføringen må pasienten hvile i 30 minutters tid og etterpå kan hun returnere til hverdagen uten fysisk og følelsesmessig stress.

Embryo-overføring skjer for det meste to til tre dager etter at eggceller er hentet ut fra eggstokken.

Hvis et par har mer enn fem embryo for overføring 2. eller 3. dag, eller hvis et par har en historie med gjentatte mislykkede overføringer, anbefales det å overføre embryoet på blastocyststadiet (embryo fem dager etter punktering). Slik overføring skjer på en måte som ligger naturlige forhold nær. I løpet av en naturlig graviditet forflytter embryoet seg nedover egglederen og inn i livmoren 5. eller 6. dag etter befruktning. Blastocyst-overføring gjør det mulig for spesialister å velge embryo av beste kvalitet og dermed øke sjansene for graviditet.

Overføringsprosedyre for frosne embryo for in vitro-fertilisering (prøverørsbefruktning) – IVF

Dette vil si plassering av embryo i livmorens hulrom. Denne prosedyren er helt smertefri og utføres uten bedøvelse ved hjelp av et tynt kateter, noe som også krever ultralydkontroll . Embryoene og fluidet blir sprøyet inn i livmorhulen .

 
Ask your questionclose
* - Felt som må fylles ut
Call