Fertilitetsdiagnostikk og fertilitetsbehandling

Fertilitetsdiagnostikk og fertilitetsbehandling ved iVF Riga-klinikken

Definisjon på infertilitet og fertilitetsbehandling ved iVF RIGA. Ønske om å få barn - det er et uttrykk for en dyp følelse og tillit mellom to partnere. Det vitner om at partnerne er rede til å ta ansvar for det lille mennesket, som er en del av dem begge. Imidlertid støter dessverre leger/gynekologer under sin praksis ofte på problemer knyttet til unnfangelse hos par.

De mest brukte metodene for kunstig befruktning i løpet av fertilitetsbehandling omfatter følgende:

Fertilitetsbehandling - hva er infertilitet?

Ifølge Verdens helseorganisasjons definisjon betyr infertilitet at en kvinne i fruktbar alder ikke har blitt gravid etter ett års ubeskyttet samleie med jevne mellomrom.

Hvor ofte forekommer problemer knyttet til infertilitet?

Hyppigheten av tilfeller knyttet til ufruktbarhet hos par har pr. idag gått opp fra 10 % til 20 %.

Ligger årsaken til infertilitet alltid hos kvinnen?

Ifølge statistikken ligger årsaken til infertilitet i 35 % av tilfellene i kvinnekroppen og i 35 % av tilfellene hos mannen. Årsaken til hver femte tilfelle av infertilitet er problemer hos kvinnen og mannen samtidig, og i 10 % av tilfellene er det ikke i det hele tatt mulig å fastslå hva problemet består i (ufrivillig barnløse).

Fertilitetsbehandling - er det noen faktorer som øker faren for infertilitet?

Infeksjoner påvirker alltid spredning av infertilitet, som spres seksuelt.

Det er faktorer som i betydelig grad predisponerer for infertilitet, slik som for eksempel: Gynekologiske sykdommer (kroniske betennelsessykdommer i tilknytning til livmor, cyster og ovariecystomer, uterint myom, endometriose), komplikasjoner etter abort eller spontanabort, skadelige vaner, samt ukontrollert bruk av hormonale preparater og prevensjonsmidler.

Det er også viktig å understreke økningen i tilfeller av infertilitet nylig, noe som er forårsaket av effektene av ugunstige miljøfaktorer, stressfaktorer, samt ugunstige økologiske faktorer som har verst effekt dersom en bor i en storby.

Kan infertilitet behandles?

I tilfeller der paret ikke er i stand til å få barn er det nødvendig å oppsøke en spesialist som jobber med dette problemet til daglig (befruktning spesialist, reproduktiv helse spesialist). Infertilitet kan ha flere årsaker; imidlertid kan de fleste årsakene bli diagnostisert og behandlet. Men det bør være parets egne beslutning.

Fertilitetsbehandling - hva skjer under et rådgivningsmøte?

Det første rådgivningsmøtet består vanligvis i innsamling av pasientens medisinske historie, ultralydsdiagnostikk og gynekologisk undersøkelse. Etter det vil vår lege utarbeide en tidsplan for videre undersøkelser. Siden årsakene til infertilitet kan ligge både hos mannen og kvinnen samtidig, må begge partner gjennomgå undersøkelse.

Vanligvis vil vår lege stille følgende spørsmål:

  • Hvor lange har paret forsøkt å få barn?
  • Har partnerne gått gjennom noen fertilitetsbehandling tidligere?
  • Hva slags undersøkelser har partnerne gått gjennom tidligere?
  • Har paret noen ideer om mulige årsaker til ufruktbarheten?
  • Hvordan har problemet med infertilitet påvirket hver av partnernes liv (mellommenneskelige forhold, selvtillit, arbeid)?

Forholdet mellom pasientene og legene må bygges på tillit: Det vil hjelpe paret til å åpne seg og ikke være redd for å stille spørsmål for å åpent kunne diskutere problemet.

Det er alltid en behagelig atmosfære hos iVF Riga, og våre ansatte har en vennlig og profesjonell tilnærming.

Fertilitetsbehandling krever tid, så vel som en reserve av tålmodighet og besluttsomhet. Når du starter på en fertilitetsbehandling, må du føle at du har fått fullstendig informasjon og fått svar på alle dine spørsmål. Før rådgivningsmøtet anbefaler vi deg å lage en liste over spørsmål du vil stille vår spesialist og ta med deg all eksisterende medisinsk dokumentasjon om tidligere fertilitetsbehandling, test-/diagnoseresultater og konklusjoner.

Fertilitetsbehandling - i hvilke tilfeller anbefales iVF?

I tilfelle fertilitetsbehandling hos en kvinne ikke er effektiv, selv om alle mulige årsaker er fjernet, eller det er en faktor knyttet til infertilitet hos en mann som heller ikke kan behandles, anbefales det å bruke assistert reproduksjonsteknologi, spesielt kunstig befruktning.

Når du ber om hjelp fra fagfolk, går du til riktig skritt. Vi er takknemlige for din tillit, som du uttrykker ved å ta dette skrittet. Vårt team omfatter leger, embryologer, biologer, sykepleiere og pasientkoordinatorer som vil gjøre alt for å hjelpe deg!

 
Ask your questionclose
* - Felt som må fylles ut
Call