Cervikale pessarer

En ny mulighet til å forebygge spontanabort og for tidlig fødsel ved iVF Riga-klinikken – innsetting av cervikalt pessar

Hva er et cervikalt pessar?

Spontanabort og faren for for tidlig fødsel er noen av de vanligste utfordringene i et moderne svangerskap. Det er især pasienter som allerede har en komplisert gynekologisk bakgrunn eller svangerskapshistorikk (tidligere spontanaborter, infertilitet), samt pasienter med flerlingesvangerskap, som står i fare for å spontanabortere eller å føde for tidlig.

I dag kjenner vi til flere forebyggingsmetoder. Én av forebyggingsmetodene mot spontanabort og for tidlig fødsel, er cervikalt pessar.  Det er en liten silikongjenstand som settes inn i skjeden for å holde livmoren på plass i en bestemt posisjon. Et cervikalt pessar kan settes inn i graviditetens første eller andre trimester hos pasienter med forkortet livmorhals, så sant at det innen graviditeten er foretatt konisering av livmorhalsen for å forebygge utilstrekkelighet (ved historikk med tap av graviditet kan det settes inn etter tolvte uke). Et cervikalt pessar er et ikke-invasivt alternativ til livmorhals-cerclage (kirurgisk symetode).

Innsetting av cervikalt pessar ved iVF Riga-klinikken

iVF Riga-klinikken tilbyr innsetting av cervikalt pessar. For å finne riktig størrelse på det pessaret må man foreta en vaginal ultralydsundersøkelse, samt anslå antall fostre. Innsetting av pessar gjennomføres poliklinisk, og krever verken sykehusopphold eller bedøvelse.

 
Ask your questionclose
* - Felt som må fylles ut
Call