Akupunktur og graviditet; en måte å slutte å røyke på

IVF Riga
https://www.ivfriga.no/nyheter.html2015-08-11

Å føde et friskt barn er enhver families drøm. Derfor er det - når du planlegger å bli gravid - viktig å primært ta vare på din egen helse. De senere årene har det vært en skremmende økende trend i antall røykende kvinner, og som kjent er denne avhengigheten ikke så lett å gjøre noe med. Nikotins skadelige og ødeleggende effekt på kroppen er ubestridelig, og under svangerskapet øker avhengighet av sigaretter flere ganger risikoen for ulike komplikasjoner. Det er bevist at røyking mens en er gravid kan føre til spontanabort tidlig i svangerskapet eller på et senere tidspunkt til en for tidlig fødsel. Barn av røykende mødre fødes svake og er ofte syke. For å unngå slike konsekvenser, bør alle framtidige mødre slutte å røyke så snart som mulig. Røyking er en snikende vane som ofte er vanskelig å kvitte seg med kun ved hjelp av viljestyrke.

Når en planlegger å få barn, bør mannlige røykere, i likhet med kvinner, bryte med sin avhengighet av sigaretter. I tillegg å ha en generelt negativ innvirkning på kroppen, påvirker nikotin sædcellekvaliteten negativt. En mann som røyker har et redusert antall sædceller i sin sæd og dens mobilitet er lavere enn normalt. Jo mer en mann røyker, jo mindre sannsynlig er det at han vil kunne bli far.

Akupunktur (terapi med bruk av nåler) kan bidra til å bekjempe avhengighet og bli kvitt denne vanskelige uvanen. Behandling for nikotinavhengighet ved hjelp av akupunktur er basert på virkningen på punktene i kroppen og blokkerer et besettende ønske om å røyke sigaretter. Akupunktur reduserer følelsen av irritabilitet og nervøsitet, noe som gjerne er typisk for en person som prøver å slutte å røyke. I hvert tilfelle utføres spesialistbehandlingen på individuell basis. Akupunktur-behandlingsøktenes hyppighet og varighet er avhengig av kroppens unike funksjoner og pasientens røykeerfaring. En behandlingsøkt med akupunktur er gunstig for helsen. Denne metoden for bekjempelse av nikotinavhengighet er trygg og smertefri. Akupunktur-behandlingsøktene på iVF Riga-klinikken utføres av en sertifisert medisinsk akupunktør med mange års erfaring på dette feltet.


Back
 
Ask your questionclose
* - Felt som må fylles ut
Call