Akupunktur og kunstig befruktning

IVF Riga
https://www.ivfriga.no/nyheter.html2015-08-03

Problemet med ufruktbarhet har dessverre blitt veldig akutt i vår tid. Flere og flere par har fått følelse med manglende evne til å unnfange eller bære fram barn. Ufruktbarhet kan være forårsaket av faktorer både hos kvinnen og mannen.

Akupunktur (terapi med bruk av nåler) har også en positiv effekt på behandling av ufruktbarhet under en in vitro-fertiliseringssyklus. Innvirkning på enkelte punkter på kroppen øker blodsirkulasjonen i bekkenets organer og bidrar til en normal hormonbalanse. Akupunktur stimulerer funksjonene i eggstokkene hos kvinner og testiklene hos menn, noe som har en gunstig virkning på reproduksjonsfunksjonen.

Akupunktur har også en positiv effekt ved menstruasjonsforstyrrelser. Terapi med bruk av nåler kan gjenopprette syklusen og redusere menstruasjonssmerter.

En av faktorene på veien til det etterlengtede barnet er den pasientens emosjonelle tilstand. Konstant stress har en ødeleggende effekt på en persons mentale og fysiske helse. Langvarig eksponering for stress vil kunne føre til forstyrrelser i reproduksjonssystemet. Akupunktur styrker nervesystemet og har en gjenopplivende effekt. Under en in vitro-befruktningssyklus anbefales det å planlegge en behandlingsøkt med akupunktur før overføring av embryoet inn i livmoren så vel som etterpå, for dermed å øke sjansene for en vellykket implantasjon.

Akupunktur anbefales også ved mannlig ufruktbarhet, når sædens kvalitet og kvantitet er redusert. Sammen med andre typer assistert befruktning (ART), kan akupunktur være nyttig for menn som har problemer med å bli far.

Behandling av ufruktbarhet kan føre til følelsesmessig stress. Akupunktur øker som en adjuvant behandling sjansene for vellykket kunstig befruktning.

Akupunktur-behandlingsøktene på iVF Riga-klinikken utføres av en sertifisert internlege og akupunktør med mange års erfaring på dette feltet.


Back
 
Ask your questionclose
* - Felt som må fylles ut
Call