En ny, avansert metode for behandling av ufruktbarhet hos kvinner og menn: PRP-terapi

IVF Riga
https://www.ivfriga.no/nyheter.html2019-05-21

iVF Riga-klinikken tilbyr en ny, avansert metode for behandling av ufruktbarhet hos kvinner og menn: PRP-terapi.
Ved hjelp av PRP-terapi har det blitt mulig for kvinner å gjenopprette endometrium og eggstokker, og å aktivere spermatogeneseprosessen for menn.
PRP-terapi (autologt blodplaterikt plasma) er behandling med eget blodplasma beriket med blodplater - blodceller som inneholder mange alfa-granulater med et stort antall vekstfaktorer. Vekstfaktorer spiller en nøkkelrolle i vevregenerering, aktiverer cellevekst og fornyelse. Når høykonsentrerte blodplate-avledede faktorer sprøytes inn i det skadede eller atrofierte vevev, aktiveres vevshelbredende og regenererende prosesser.

Hvordan kan PRP-terapi bidra til å behandle ufruktbarhet?

For kvinner er det en mulighet til å jukse den biologiske klokken!

Hovedindikasjoner for PRP-terapi:

 • Ovariesviktssyndrom - PRP-terapi bidrar til fornyelse av eggstokker og gjør det mulig å sette menstruasjonssyklusen i gang på nytt.
 • Kvinner i framskreden alder til å bli mor (kvinner med menopause og perimenopause) - PRP-terapi kan bidra til å dyrke fram flere egg, noe som vil øke sjansene for et positivt resultat i IVF-syklusen eller for spontan graviditet.
 • Pasienter med endometrial hypoplasi - vellykket embryoimplantasjon er umulig for dem på grunn av et tynt lag i endometrium. PRP-terapi for slike kvinner er et reelt gjennombrudd, spesielt i tilfeller der det ikke er mulig å dyrke fram endometrium ved hjelp av medisiner.
 • Kronisk endometrit og endometriose i livmoren
 • Ashermans syndrom
 • Gjentatte mislykkede IVF-sykluser
 • Komplikasjoner etter mislykket kirurgisk behandling
 • Komplikasjoner etter aborter

I alle disse tilfellene forbedrer PRP-terapi i betydelig grad embryoimplantasjon i både IVF-sykluser og naturlig graviditet.

For menn er det en mulighet til å bli biologisk far!

PRP-terapi av testiklene utføres i de mest kompliserte tilfellene av ufruktbarhet:

 • Det er svært få spermatozoer i sæden (oligozoospermier <10 million/ml)
 • Hormonterapi anbefales ikke
 • Hormonterapi har ikke gitt resultater

Vanligvis er sjansene for graviditet i slike tilfeller svært liten. Men vi kan tilby en ny, innovativ behandlingsform - ved hjelp av PRP-terapi av testiklene!

Formålet med prosedyren er å initiere og aktivere spermatogenese (spermaproduksjon) i testiklene.

Denne prosedyren er en nyskapning, og på grunnlag av slik den sist fremstår er den fortsatt på eksperimentstadiet. Men det i henhold til de tilgjengelige dataene i ca 50 % av tilfellene, i den grad at sæd under testikulærbiopsi kan oppnås for medisinsk befruktning.


Back
 
Ask your questionclose
* - Felt som må fylles ut
Call