Første barn født i Latvia etter genetisk screening før implantasjon

IVF Riga
https://www.ivfriga.no/nyheter.html2015-07-30

23. juli er fødselsdagen til den første babyen i Latvia som er født etter genetisk screening før implantasjon (PGS), utført i 2014 på laboratoriet ved iVF Riga-klinikken. Det komplette settet med barnets kromosomer ble analysert ved hjelp av genetisk screening før implantasjon gjennom aCGH (array-basert komparativ genomisk hybridisering), også kjent som sammenliknende genomisk hybridisering på mikrobrikker, noe som gir mulighet for samtidig testing av alle kromosomer i et embryo før embryoet blir overført inn i livmoren. Dette er mulig ved hjelp av reagenser og utstyr som er laget takket være det nyeste innen vitenskapelige prestasjoner. Basert på de resultatene som ble oppnådd, ble en av de friske embryoene vellykket implantert inn i livmoren, og ni måneder senere ble pasienten mor til et friskt og robust spedbarn.

En av de vanligste årsakene til sterilitet og spontanabort er genetiske mangler i embryoene. Forskjellige kromosomsykdommer, et utilstrekkelig antall kromosomer eller tvert imot et ekstra kromosom kan føre til at kroppen avviser embryoet etter at den har oppdaget feilen. Som et resultat av dette inntrer ikke svangerskap eller så blir dette spontant avbrutt på et tidlig stadium. Ved hjelp av PGS gjennom aCGH i in vitro-befruktningssyklusen er det mulig å evaluere hvorvidt kromosomene i embryoer utgjør et komplett sett, oppdage uregelmessigheter og velge ut et levedyktig embryo for overføring til morens livmor. Denne metoden åpner for nye muligheter til å bli foreldre for pasienter med en uklar årsak til ufruktbarhet, flere spontanaborter og i en høy alder. De embryoene som velges ut for overføring inn i livmoren ved hjelp av PGS implanteres på en vellykket måte og går gjennom en utviklingsprosess, noe som vesentlig øker sjansene for å føde en etterlengtet og, framfor alt, frisk baby.

Bruken av genetisk screening før implantasjon ved iVF Riga-klinikken ble mulig i 2014, da det ypperste innen utstyr ble kjøpt inn for etablering av et genetikklaboratorium. Foreløpig er iVF Riga-klinikken den første og eneste klinikken i de baltiske landene som kan tilby et komplett spekter av embryonal kromosomtesting for patologi.

Dr.Violeta Fodina, daglig leder ved iVF Riga-klinikken, sender sine varmeste hilsener til de lykkelige foreldrene:

“Vi sender våre hjerteligste gratulasjoner til våre pasienter som har blitt foreldre til en frisk baby etter første gangs bruk av PGS ved vår klinikk. Måtte foreldrene lyse opp av lykke i ethvert hjem og måtte lyden av barnelatter bringe glede og stolthet. Vi ønsker for alle pasienter som er diagnostisert med ufruktbarhet at de holder liv i sine håp om å kunne føde et friskt barn. Hvis det er i vår makt å hjelpe deg, så er det nok hvis du bare har tro på tro oss og handler deretter.”

Klinikken iVF Riga for behandling av ufruktbarhet og for assistert befruktning ble åpnet i 2013. De ansatte på klinikken er erfarne og høyt kvalifiserte fagfolk, godt kjent i Latvia og med mange års erfaring på området reproduksjonsproblemer, genetikk, embryologi og pasientkoordinering. Mer enn 1000 babyer har kommet til verden siden klinikken ble etablert, siden klinikkens høye standarder og den høyavanserte teknologien som brukes til diagnostisering og behandling gjør det mulig for pasienter å leve ut sine drømmer selv i de mest krevende tilfellene. Pasientene ved iVF Riga-klinikken omfatter ikke bare latviere, men også folk fra Sverige, Norge, Finland, Danmark, Litauen, Storbritannia, Russland og USA, som har valgt seg ut denne latviske klinikken og setter dens effektivitet høyt. I juni i år åpnet iVF Riga-klinikken Senter for reproduktiv genetikk, som tilbyr både cytogenetiske og molekylærgenetiske tester. Sentret for reproduktiv genetikk av denne typen er det første og foreløpig eneste i de baltiske og nordeuropeiske landene.

Klinikken er sertifisert i henhold til europeiske kvalitetsstandarder og den tilbyr også program for assistert befruktning finansiert av den latviske staten. I 2014 ble iVF Riga-klinikken tildelt latviske helsevesenforetaks pris for kvalitet, presentert av Latvias helseøkonomers forbund, i samarbeid med Latvias selskap for kvalitet.


Back
 
Ask your questionclose
* - Felt som må fylles ut
Call