Fruktose- og alfa-glukosidase-tester

IVF Riga
https://www.ivfriga.no/nyheter.html2015-06-18

iVF Riga-klinikken tilbyr nye metoder for å finne årsaken til ufruktbarhet hos menn; fruktose- og alfa-glukosidase-tester

iVF Riga-klinikken legger særlig vekt på diagnostisering og behandling av ufruktbarhet blant menn; derfor er spektret av tjenester blitt utvidet til å omfatte to nye tester som kan hjelpe til med å finne ut hva den underliggende årsaken til ufruktbarhet er og hvordan man skal håndtere dette problemet.

iVF Riga-klinikken tilbyr testing for fruktose og alfa-glukosidase hos menn med azoospermi (tilstand der ingen sædceller finnes i sædvæsken) og med en liten mengde sædvæske. Dette gjør det mulig for legen å fastslå raskt og uten ytterligere undersøkelser (for eksempel TESA) hvorvidt problemet er forårsaket av tilstopping og hindringer eller annen tilstand, slik som for eksempel problemer knyttet til spermatogenese.

Hensikten med fruktose-testen er å måle mengden av fruktose i ejakulatet, dvs. sædvæsken. Fruktose i ejakulatet reflekterer sædblærenes sekretoriske funksjon, da den gir energi til sædens bevegelse under utløsning. Mangel på eller lav konsentrasjon av fruktose kan være tegn på prosesser som medfører tilstopping og hindringer.

Graden av alfa-glukosidase-aktivitet avhenger av epididymal sekretorisk aktivitet. Svært lav a-glukosidase-aktivitet kan være et tegn på epididymale hindringer og tilstopping av ejakulasjons-kanalen eller delvis tilstopping forårsaket av betennelse eller infeksjon.

Fruktose- og alfa-glukosidase-tester kan bidra i vurderingen av diagnose og videre behandling av ufruktbarhet hos menn.


Back
 
Ask your questionclose
* - Felt som må fylles ut
Call