Naturlig reduksjon I eggstokksreservene

IVF Riga
https://www.ivfriga.no/nyheter.html2019-08-29

Hver kvinne kan gå gjennom flere tester som vil kunne brukes til å vurdere en kvinnes eggstokkreserve. En av de mest brukte er AMH - Anti-Mullerian-hormontest. For å gjennomføre denne testen kan det tas en blodprøve i løpet av en hvilken som helst menstruasjonssyklus. 3. dag i syklusen er det mulig å teste FSH-nivå (follikelstimuleringshormon) og østradiolnivå. Det er også mulig å måle eggstokkens størrelse og antall antrale (hvilende) follikler ved hjelp av vaginal ultralyd. Som bildet ovenfor viser, reduseres med alderen eggstokkstørrelsen og antallet antralfollikler, og det er en sammenheng mellom antallet antralfollikler og antall rekrutterte egg som potensielt kan bli fruktbare.

Etter å ha fått resultatene av disse testene, anbefaler legen den mest hensiktsmessige behandlingen for pasientene - IVF- eller eggdonasjonsbehandling. Det siste alternativet - med ungt genetisk material fra giver - gir kvinnene mulighet til å bli mor der disse ikke kan produsere egne egg lenger, men fortsatt kan gjennomføre en fødsel og oppdra et barn.


Etter hvert som kvaliteten på eggene blir dårligere etter 35-årsalderen, er det viktig å være 100 % sikker på at embryoer som skal brukes til implantasjonen er genetisk sunne og at kvinnen ikke vil kunne oppleve spontanabort. Etter 45-årsgrensen er bare hvert 9. egg fruktbart og klart til å bli til et genetisk friskt barn.
I disse tilfellene brukes PGS (genetisk screening før implantasjon)til å velge bare de best utviklede og genetisk friske embryoer.

Ved iVF Riga-klinikken gjennomfører vi trombofili- og PAI-genetiske tester på kvinner; basert på disse resultatene er det mulig å unngå spontanaborter for de som har problemer med normal blodsirkulasjon.

Antallet follikler er en flott gave til hver kvinne fra den tiden vi kom til verden for første gang, og hvordan vi bruker denne gaven i vårt videre liv - det er vårt eget valg.

Dessverre inntreffer overgangsalderen hos noen kvinner selv i tidligere alder - det kalles for tidlig eggstokksvikt. I disse tilfellene produserer kvinnene egg med redusert evne til å bli befruktet og utvikle seg normalt. Også eggstokkene og dermed eggene vil kunne bli skadet av kreft, kjemoterapi som en del av kreftbehandling, stråling, alvorlige bekkeninfeksjoner, og i sjeldne tilfeller er kvinner født uten en av eller begge eggstokkene.
Takket være den teknologiske utviklingen innen medisin, har unge kvinner mulighet til å forsikre seg selv gjennom å få fryst ned og lagret sitt genetiske materiale til framtidig bruk.

Nedfrysning av egg

Tester som anbefales for vurdering av eggstokksreservene


Back
 
Ask your questionclose
* - Felt som må fylles ut
Call